De kleine zeemeermin



Ik kijk recht tegen de zon in. Uit het water van de oceaan komt iets reusachtigs op mij af. Gelukkig, het blijkt een surfplank op de rug van een meisje. Een klein meisje, of is die surfplank zo groot? Maar vanwege de wetsuit lijkt ze wel een zeemeermin die uit het water duikt. 


We staan in Sagres, het meest westelijke puntje van Europa. Verder dan hier kun je niet. Ons uitzicht is de Atlantische  Oceaan en tientallen surfbusjes. Als we hier vrijdag arriveren sturen we een appje naar Hannah van de motorclub waar Stephan ook bij hoorde. En dat is maar net op tijd, ze staat op het punt naar Nederland te vliegen. Een korte maar leuke ontmoeting volgt. Hannah combineert hier werk en (surf) ontspanning. 


Een mooi weekend volgt. Eindelijk weer de zon. Dit jaar is het weer wat minder, lees veel regen, en als het droog is veel vliegen. Tja, je kunt niet alles hebben. We genieten volop, wandelen, fietsen en laten ons meevoeren door het jeugdige enthousiasme van de jongelui. Heel Europa weet hier de surfspots  te vinden. 


Waar hebben we de afgelopen veertiendagen zoal gestaan? Na vier dagen  in Comporta komen we terecht bij een oude Pyriet mijn in Mina do Lousal. Altijd leuk om zulke verlaten objecten te bezoeken. Alleen is de camperplek zo nieuw dat hij nog niet te gebruiken is. De slagboom gaat niet open. We staan dan maar naast de oude markthal. 

De volgende stop is Barragem de Roxo. Hier staan we twee dagen moederziel alleen. De enige die langs komt is de geitenhoeder. En s’ avonds liggen zijn honden te waken bij onze camper. Een veilig gevoel…


Omdat we nodig water enzovoorts nodig hebben is de volgende stop Sao Marcos do Serra. Een mooie rustige camperplek met alle voorzieningen voor zes euro. Met de fiets gaan we naar een Fonte. Daar vullen we onze flessen met zacht bergwater. Een lunch doen we bij Cruzamento aan de IC1. Stampvol met vracht wagen chauffeurs. Goed en goedkoop.


Dan op naar Messines voor drie dagen. Er komt weer regen en dan staan we daar goed. De camperplek is niet vol dit jaar. Maar je betaalt nu zeven euro. Vorig jaar nog gratis en dat scheelt…Greta doet hier de was bij de Lavanderia. Wel jammer is dat de beloofde WiFi nog steeds niet echt werkt. We staan er bijna bovenop, maar kunnen er eigenlijk niks mee. Doe er is wat aan Antonio…


En zo  ben ik nu dus aan het schrijven in  Sagres. Een grote parkeerplaats bij Fortaleza, wat een groot verdedigings werk is aan de rand van de oceaan. Overal borden met de waarschuwing dat je hier mag staan overdag, maar van 22.00 - 8.00 uur niet. Maar er zijn hier zoveel campers en surfbusjes, vannacht wel veertig! Niet te handhaven dus. Want waar stuur je iedereen naar toe zo aan het eind van de wereld.


Liefs GrePi

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Peggy (zondag, 20 november 2022 20:04)

    Hey lieve overwinteraars ❤️❤️ wat hebben jullie alweer een hoop gezien en dan nu weer lekker logeren in het surf paradijs. Wat leuk dat jullie Hannah daar ontmoet hebben.
    Mooi die foto met al die busjes…(stiekem heel jaloers hihi).
    Hier genieten we van de eerste vorst brrrr ik zal er nooit aan wennen. Maar zo lang het droog is, vind ik het geen probleem, maar met regen blegh.
    Geniet van hopelijk wat meer zon ☀️ en wat meer warmte en alle mooie plekjes.

    Liefs van Amber, Dinand en moi �❤️❤️❤️

  • #2

    Hans en Carla (dinsdag, 22 november 2022 09:37)

    Weer een hoop gezien en gedaan en gelukkig nu met ☀️
    Fijn om even een beetje Stephan te hebben gehad met Hanna.
    Geniet vooral verder en aan de Algarve blijft het voorlopig goed weer. Wij gaan Manta Rota vanmiddag helaas verlaten en terug naar Nederland waar het al winter is.
    Liefs Hans en Carla