· 

Influenza

Sao Bras d’Alportel week 9

 

Influenza

 

Er zijn hier, bij de laguna dos Salgados twee campers en een caravan. Met bij elkaar een flink aantal kinderen. Van peuter tot tiener. De ene camper is flink met viltstiften bewerkt. Prachtig om te zien hoe hier alles in alle vrijheid kan. We denken dat veel jongelui dit ook wel willen. Acht maanden per jaar leven als nomaden. Wij dachten ooit dat dit was voorbehouden aan onze leeftijdscategorie. Maar de eerste keer in Marokko moesten we dit beeld al bijstellen.

Op weg naar Dakhla  fietsen een jong Frans stel bepakt en bezakt. En ook nog eens allebei een kindje. Op weg naar Mauritanië in de oneindige zandbak. Das pas lef hebben, of is het onverantwoord? We hebben ze nooit meer gesproken dus het antwoord weten we niet.

 

 We zijn op Praia dos Salgados gaan staan ter afwisseling van de plek in Armaçao da Pera. Begin van deze week voelen we ons nog goed en zondag is het prachtig weer. Ik loop een flink stuk over het strand richting Albufeira. De koptelefoon maakt mijn wandeling zeer aangenaam. We lunchen we aan het strand en ’s middags fietsen we naar Albufeira. Op die tocht zien we ook de wilde camperplek bij Salgados.

 

Maandag gaat het echter mis. Ik begin te hoesten en te zweten. Waarschijnlijk wat we noemen het Marokko effect. Hete zon dus zweten, dan ijskoude wind. Aangezien we samen in een beperkte ruimte verblijven is Greta de volgende. Je hebt mij aangestoken… tja hoe kan het. Een schrale troost is het dat er veel mensen lopen te proesten. Wellicht een virus. We testen ons voor alle zekerheid op Corona. Gelukkig negatief!

 

Gezien dat het weer, weer verslechterd, en wij ook, verkassen we na zes dagen aan de kust naar Ecoparc Camperplek in Sao Bras d’Alportel. Daar zijn alle voorzieningen en kunnen we op ons gemak gaan uitzieken. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, we kunnen de quarantaine tijd gelukkig doorbrengen met o.a. het voetbal.

 

Meer kan ik er ook niet over vertellen, we ondergaan het lijdzaam en verheugen ons er op dat het langzaam weer beter gaat.

 

 

Liefs van Pieter en Greta

 

Oh ja, Prettige Sinterklaasavond.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Rinus en Daniel (zondag, 04 december 2022 16:52)

    Wat ziet het er weer onwijs gaaf uit :-) leuke reis en veel genieten. Herinneringen ophalen :-) super. Heel veel beterschap hoop dat jullie snel weer boven Jan zijn.

  • #2

    tejo van veelen (zondag, 04 december 2022 16:53)

    Goed zo lekker genieten,al is het met een snotneus. Gelukkig heb je de juiste medicijn in de camper. Jack is over al goed voor. Kus van mij en Lijnie, voor jou en Greta

  • #3

    Frank en ria Scraeyen- Van den Wijngaert (zondag, 04 december 2022 17:22)

    Spoedig herstel . Wij vertrekken rond 17 december . Hopelijk tot vlug! Ria en Frank

  • #4

    Marnold (woensdag, 07 december 2022 11:35)

    Hoi Grepi, hopelijk gaat het herstel na de medicatie nu vlotten en zijn jullie snel weer de "oude".
    Helaas is er geen medicatie voor het weer! Maar ook dat gaat vast wel een keer beter worden!
    Liefs Arnold en Marjo