· 

Mias Stephan

Quinta do Marim, zondag 18 december

Week 11


Mias Stephan


De twaalfde van de twaalfde worden we blij verrast door de geboorte van ons eerste achterkleinkind Mias Stephan. Moeder Audrey, Mias en natuurlijk ook vader Martijn maken het goed. Ook langs deze weg feliciteren we hun en wensen we ze een gezond en fijn leven toe. Dat het leven niet altijd over rozen gaat weten we allemaal.


Terug naar Portugal. Op dit moment staan we op een van onze favoriete plekjes. Praia dos Cavacos. Met uitzicht op het water van de Ria Formosa. Met gisteren en vandaag zowaar een zonnetje. Gauw naar buiten om er van te genieten. Wel griepen we nog een beetje uit. Voorzichtig aan dus.


We staan hier alleen met een Nederlandse jongen en zijn aardige herdershond. Verder is het hier doodstil. Overdag komen er wel veel dagjes mensen naar dit geweldige plekje. Maandag zijn we vanuit Olhao vertrokken. Alweer regen en ‘s nachts een flinke onweersbui met rukwinden. Veel plassen op de plek waar we staan. Maar we kunnen toch genieten van de gezellige boulevard, winkeltjes en vooral de prachtige kerst verlichting. Aan het eind van de boulevard is een nieuw complex geopend met winkels, restaurants en mooie schone publieke toiletten. De kerstversiering is hier geweldig mooi. Vooral de levensgrote kerstbal

met duizenden lampjes. Greta maakt een foto, die we gebruiken als feestdagen wens kaart.

Op de plek staat Martin naast ons. Al regelmatig hebben onze camperpaden elkaar gekruist. Maar het was nog nooit tot een gesprek gekomen. Hij reist alleen en leest veel. Zodoende kunnen we weer eens een boekenruil doen.


Wat betreft het voetbal, jammer van Marokko (Pieter), mooi voor Frankrijk (Greta). Dus zondag hopen op mooi weer, lees zon, dan kunnen we met de stroom van de zonnepanelen de finale Argentinië-Frankrijk zien.


Op loopafstand van deze “wilde” plek waar we nu staan is een lokaal restaurant “Churrasqueira Marim Dinis”, gelegen aan de N125. Zaterdag eten we daar weer geweldig “Portugees”. Greta kiest voor de gegrilde zalm en Pieter voor de Dorade. Grote porties dus een doggybag.


Zo, dan nu maar weer snel in de spaarzame zon gaan zitten en genieten.


Liefs van GrePi

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Hans en Carla (zondag, 18 december 2022 17:06)

    Mooi dat Mias Stephan er is en alles goed gaat daar. Bij jullie wat wisselvallig weer, maar gelukkig genieten van elke zonnestraal.
    Met Les Bleus gaat het niet best ⚽ maar wie weet. Als het met jullie maar goed gaat �

  • #2

    Marnold (dinsdag, 20 december 2022 15:25)

    Prachtige foto's weer van weer heerlijke plekjes. Marokko is de revelatie van het tournooi met een mooie 4e plaats. En de finale was een heel bijzondere wedstrijd met een prima winnaar �