· 

Waarheen

  • Olhao, zondag 12 februari 2023

  • Hoe leuk is het om weer onder vrienden te zijn. En dan werkt het weer ook nog eens mee. Zonnig en precies de juiste temperatuur om lekker buiten te aperitieven, te lunchen en daarna napraten onder het genot van een kopje koffie vergezeld van een digestief. We zijn in Sao Bartolomeu de Messines. Ook hier druk op de camperplek . Gelukkig had Arnold een plek voor ons vrijgehouden.

  • Als Cees en Trees arriveren moeten ze een nachtje buiten een plek staan. Maar de volgende dag komt er een plekje vrij. Dan is er meteen ook ruimte om de tafels aan elkaar te schuiven en ieder draagt zijn “ steentje” bij voor een heerlijke lunch.

  • In de ochtend maken de drie mannen een flinke wandeling. Als echte Hollanders nemen we het wereld gebeuren door. Maarten van Rossum in drievoud….

  • Donderdag gaan we elk weer een eigen kant op. Marjo en Arnold naar Sagres, Cees en Trees blijven nog staan, wij gaan naar Boliqueme voor boodschappen en de gasflessen. Bij de pomp aangekomen blijkt het gas op te zijn. De gaswagen komt tussen de middag. Ik laat mijn twee flessen achter en we gaan naar het dorp voor boodschappen en de lunch. Bij terugkomst is de tank net gevuld en kan ik mijn flessen laten vullen. 45 kilo voor 46 euro.

  • Wij brengen daarna ons en de camper naar Armacao de Pera, op het veld van camp de futbol. Zes euro per overnachting op een zanderige plek vol kuilen en plassen. Wel vlakbij het strand. Het stormt de camper schud heen en weer en de golven beuken op het strand. Ook hier druk, wel vijftig campers. Het blijkt dat de GNR de grote plek bij het vliegveld van Faro heeft schoongeveegd. Nu staan dus de wel toegestane plekken bomvol. Dan komt Fatinha haar geld ophalen. Ze zegt dat zondag de laatste dag is dat we hier mogen staan. De gehele plek en omgeving wordt op de schop genomen. Of we hier nog kunnen terugkeren? Ze weet het niet. Wel is duidelijk dat zij haar baantje kwijt is. 

  • Ik vraag mij af wat het beleid is voor campers? We brengen toch geld in het laatje? Maar voorlopig wordt de ene na de andere plek verboden voor campers. Toen we in 2005 hier met de camper kwamen kon je iedere zijweg in. En gaan staan waar je wilde. Maar ja, er zijn nu zoveel campers bijgekomen. En niet iedereen leeft de regels na. Nu rijdt iedereen van hot naar her, wat ook niet zo milieuvriendelijk is. Het zijn tenslotte allemaal diesels.           

  •     Volgend jaar toch maar weer Marokko.

Liefs van GrePi 

Ps: wegens onbekende reden kan ik vandaag geen foto’s plaatsen 😖

Reactie schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Ab en Bea (zondag, 12 februari 2023 21:28)

    Als ik jouw verhaal zo lees lijkt het me steeds minder leuk daar.
    Kom naar Canada of USA.
    In Arizona staan we voor 40 dollar 2 weken op enorme ruime plekken.
    Als je wil sta je helemaal alleen.
    Er is een dumpstation en vuil containers, meer hebbencwe niet nodig.
    Maar ja het is wel ver weg hè!

  • #2

    Everdien en Thole (zondag, 12 februari 2023 22:46)

    Hoi Pieter en Greta,
    jammer dat er steeds minder gedoogd wordt in Portugal.
    Ook in Marokko aan de kust ten zuiden van Agadir is vrij staan niet meer mogelijk dit jaar.
    En de campings in Moulay Bousselham en El Jadida zijn gesloten .
    Veel plezier nog, liefs,
    Everdien en Thole

  • #3

    Hans en Carla (zondag, 12 februari 2023 22:47)

    Ach ja, teveel campers, zeker sinds corona, in daardoor ook aso kampeerders. Gaan jullie maar genieten op de goede plekken met hopelijk goed weer

  • #4

    Marnold (maandag, 13 februari 2023 18:44)

    't waren zeker weer prachtige en gezellige dagen met elkaar. Heerlijk eten en mooie ochtend wandelingen. Wij zijn inmiddels op de weg terug via de Grepi-trail, dank jullie wel weer voor de mooie tips en nog een fijne tijd in de Algarve. Liefs Arnold en Marjo